BEL ONS 085 747 0473

Ratten bestrijden

Ratten Bestrijding €120 excl. btw

OFS Services is gespecialiseerd in snelle rattenbestrijding. Zo kunnen we in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur ter plaatse zijn, soms kunnen we dezelfde dag al langskomen met onze spoedservice ratten bestrijden.

De bestrijder brengt alle plaatsen in kaart waar de ratten zich bevinden. Hierbij wordt gezocht naar voedselbronnen en nestplaatsen. Aan de hand hiervan worden looproutes en plaatsing van gif en/of klemmen bepaald. We zorgen ervoor dat je huis ook in de toekomst vrij van ratten blijft door het verwijderen van voedselbronnen en het plaatsen van wering.

In tegenstelling tot andere ongediertebestrijdingsbedrijven zorgt deze aanpak ervoor dat in vrijwel alle gevallen één bestrijding voldoende is. En een bestrijding kost je slechts € 120 excl. btw.

Wil je ook op deze manier snel en efficiënt van je ratten af? Volg dan het stappenplan en kom in vier stappen van ze af!

Last van ratten? Erg vervelend! Zeker aangezien ze een enorm risico voor onze gezondheid en die van onze huisdieren vormen. Ze kunnen verschillende ziekten overbrengen en allergische reacties veroorzaken. Het is daarom van belang om snel actie te ondernemen. Maar hoe weet je of je daadwerkelijk te maken hebt met een rattenplaag? Lees hieronder hoe je ze kunt herkennen. 

Herkennen van een rattenplaag

Ratten zijn nachtdieren waardoor het vaak moeilijk is om vast te stellen of je last van ze hebt. Het nagaan van de volgende signalen kan je helpen. 

  • Rattenkeutels vind je in tegenstelling tot muizenkeutels allemaal bij elkaar en zijn 1 tot 2 centimeter groot. Keutels die er nog niet zo lang liggen zien er glanzend uit, hieraan kun je zien of de rat op dat moment actief aanwezig is in je huis en/of tuin.
  • Ratten knagen voortdurend aan kabels, plastic en hout om ervoor te zorgen dat hun groeiende tanden kort en scherp blijven.
  • Je kunt de aanwezigheid van ratten ruiken doordat ze een sterke naar ammoniak ruikende geur via hun urine achterlaten.
  • Krassende geluiden, deze hoor je vooral ’s nachts aangezien ratten nachtdieren zijn. Door hun scherpe nagels zijn ze goed te horen.
  • Buiksmeer is een bruin tot zwart loopspoor dat ontstaat op plekken waar ratten regelmatig langskomen. Een rat gebruikt zijn snorharen om de omgeving te verkennen. Op plaatsen waar zijn snorharen nergens tegenaan komen, zoals in open ruimten, loopt hij dicht tegen de ondergrond of muur aan. Hierdoor blijft het vuil en vet van zijn vacht achter en ontstaat buiksmeer.

Herken je deze signalen?

Dan is de kans groot dat je last hebt van een rattenplaag. Ratten brengen grote gezondheidsrisico’s met zich mee en planten zich razendsnel voort waardoor ze in korte tijd een grote familie kunnen vormen. Daarnaast is vrij verkrijgbaar gif niet sterk genoeg om zelf van álle ratten af te komen en staat het ruiken van mensengeur de bestrijding in de weg. Dus hoe kom je van een rat af? Schakel een professionele ongediertebestrijder in.

Snel van ratten af met OFS Services

Stap 1

Neem contact met ons op

Stap 2

Een bestrijder komt, als het jou uitkomt, snel bij je langs

Stap 3

De bestrijder onderzoekt het probleem en maakt een bestrijdingsplan

Stap 4

Onze bestrijder zorgt ervoor dat je van de ratten afkomt!

Ratten

Verschil bruine en zwarte rat

In Nederland komen vooral bruine en zwarte ratten voor. Hoewel de naam doet vermoeden dat de kleur een goed onderscheidend kenmerk is bestaan er andere kenmerken die ze beter onderscheiden. Zo is een bruine rat (Rattus norvegicus) vooral te vinden in kelders, schuren, stallen en kruipruimtes. En komt de zwarte rat (Rattus rattus) vooral voor in hoge gebouwen, havens en zolders. Een bruine rat is 15 tot 24 centimeter lang, terwijl de zwarte rat 21 tot 29 centimeter lang is. De ziekte van Weil, de pest en het hantavirus worden vooral verspreidt door de bruine rat. De zwarte rat verspreidt met name de pest en trichinose.

Leefwijze

Ratten leven overal waar voedsel te vinden is in kleine groepen. Deze bestaan uit een dominant mannetje, ondergeschikte mannetjes en vrouwtjes. Degenen die mogen paren en eten worden gekozen aan de hand van de hiërarchie binnen de groep.

Eetgedrag

Een rat is een alleseter maar eet met name eiwit- en zetmeelrijk voedsel. De bruine rat eet voornamelijk voedsel met een hoog suiker- of eiwitgehalte. Terwijl de zwarte rat vooral fruit en noten eet. Daarnaast eten ratten ook slakken, vogeleieren, larven en soms kaarsen en zeep. Wanneer de rat een tekort aan eiwit heeft kan hij zelfs overgaan op kannibalisme. Zogende vrouwtjes en ondergeschikte bruine ratten leggen zo nu en dan voedselvoorraden aan.

Voortplanting

De meeste ratten planten zich voort van maart tot en met november. Een nest bestaat uit één tot zestien jongen. Per jaar krijgt een vrouwelijke rat zo’n drie tot zes nesten. Zo kan haar familie in een jaar uitgroeien tot wel 96 jongen.

Ervaringen

5/5

Jeremy van der Laan

Danny kwam dezelfde middag al langs. Hij neemt alle tijd voor je, beantwoordt al je vragen en neemt de tijd voor de bestrijding. Prettig mens met verstand van zaken. Wij zijn zeer tevreden!

4/5

Eline Smeets

“De mensen bij OFS Services zijn zeer inlevend en stonden direct klaar. Ze werken zeer nauwkeurig en zijn echt gedreven om een goed resultaat te leveren. Erg prettig om mee te werken.”