BEL ONS 085 747 0473

Vliegen bestrijden

Vliegen Bestrijding

OFS Services is gespecialiseerd in snelle vliegenbestrijding. Zo kunnen we in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur ter plaatse zijn, soms kunnen we dezelfde dag al langskomen met onze spoedservice vliegen bestrijden. 

De bestrijder brengt alle plaatsen in kaart waar de vliegen zich bevinden. Aan de hand hiervan wordt het aanbrengen van professionele gifstoffen bepaald, met extra aandacht voor naden en kieren. We zorgen ervoor dat je huis ook in de toekomst vliegvrij blijft door het plaatsen van wering tegen overwinterende vliegen. 

In tegenstelling tot andere ongediertebestrijdingsbedrijven zorgt deze grondige aanpak ervoor dat in vrijwel alle gevallen één bestrijding voldoende is. Hierdoor ben je goedkoper en sneller van je vliegenprobleem af. 

Wil je ook op deze manier snel en efficiënt van je vliegen af? Volg dan het stappenplan en kom in vier stappen van ze af!

Vliegen, laten ze je maar niet met rust? Erg vervelend! Ze zijn niet alleen heel irritant, ze kunnen daarnaast ook tal van ziekten verspreiden. Maar hoe weet je met welke soort je te maken hebt? Lees hieronder hoe je ze kunt herkennen.

Van welke soort vlieg heb ik last?

  • De herfstvlieg is zwart en heeft een geel achterlijf. Je komt ze vooral tegen op schuttingen, hekken en muren. Herfstvliegen worden aangetrokken tot transpiratiegeur van mensen en dieren. Je zult ze dan ook regelmatig tegenkomen in de buurt van paarden en koeien. Herfstvliegen zoeken hun overwinteringsplaats vooral in spouwmuren van hoge gebouwen en zolders. In het voorjaar verlaten ze de overwinteringsplaats en verspreiden ze zich verder in een gebouw. 
  • De klustervlieg heeft een goudglanzende kleur en leeft het liefst in spouwmuren van hoge gebouwen of op zolders. Je komt ze vooral tegen in het najaar wanneer ze op zoek zijn naar een overwinteringsplaats.
  • De grasvlieg kom je net als de klustervlieg vooral tegen in het najaar. De grasvliegen komen in deze periode samen en nestelen zich vooral in hoge gebouwen en klimops tegen gevels van huizen. De grasvlieg heeft een geelglanzende tot groene kleur.
  • Rioolvliegen, ook wel bekend als motmuggen, zijn 1 tot 5 millimeter groot. Je komt ze vooral in de nacht tegen dichtbij troebel, vervuild water, in de buurt van afval of in organische materialen.
  • De vleesvlieg leeft vooral op bloemen, bladen en kadavers en heeft een helder metaalachtig gekleurd lichaam. Vleesvliegen kunnen tot wel 20 millimeter groot worden.

Snel van vliegen af met OFS Services

Stap 1

Neem contact met ons op

Stap 2

Een bestrijder komt, als het jou uitkomt, snel bij je langs

Stap 3

De bestrijder onderzoekt het probleem en maakt een bestrijdingsplan

Stap 4

Onze bestrijder zorgt ervoor dat je van de vliegen afkomt!

Vliegen

Herfstvliegen leven op schuttingen, hekken en muren. Maar je komt ze ook tegen in de buurt van koeien en paarden. Je ziet de vliegen vaak in de buurt van de mond, neus en ogen. Vrouwelijke herfstvliegen leggen hun eitjes in het voorjaar. Per keer leggen ze er 6 tot 26 in de buurt van mest van vooral paarden en koeien. Een herfstvlieg is 6 tot 7 millimeter groot wanneer deze volwassen is. Voordat het zover is ondergaat elke vlieg een gedaanteverwisseling van 4 stadia.

De klustervlieg leeft vooral in spouwmuren van hoge gebouwen of op zolders. De vlieg is ongeveer 8 millimeter groot. Een vrouwelijke klustervlieg legt haar eitjes in de grond. Wanneer deze uitkomen parasiteren de larven op regenwormen. Als ze volwassen zijn kennen ze een stille overwinteringsperiode waarna ze actief worden naarmate het warmer wordt en de zon gaat schijnen.


De grasvlieg is met zijn drie millimeter een stuk kleiner dan de kluster- en herfstvlieg. De vlieg heeft een gele tot groene kleur met drie zwarte strepen op de bovenkant van zijn borst. Vrouwelijke grasvliegen leggen hun eitjes voornamelijk in de grond van weilanden. Wanneer de eitjes uitkomen parasiteren de larven op bladluizen. Je komt grasvliegen vooral tegen in het najaar wanneer ze op zoek zijn naar een overwinterplaats in hoge gebouwen.

Rioolvliegen, ook wel bekend als motmuggen, zijn vaak nog kleiner dan grasvliegen. Ze worden tussen de 1 en 5 millimeter groot. Vrouwelijk rioolvliegen leggen tot wel 100 eitjes per keer. Ze zijn vooral in de nacht actief en leven gemiddeld 10 tot 50 dagen.

De vleesvlieg wordt tot wel 20 millimeter groot en leeft ongeveer 5 weken. Vrouwelijk vleesvliegen leggen honderden eitjes per keer met name in omgevingen met rottende producten of uitwerpselen.

Ervaringen

5/5

Jeroen van Gool

“We zijn echt super goed, vakkundig en snel geholpen door Mike. Prijs/kwaliteit is ook super. We bevelen OFS Services daarom ook echt bij iedereen aan!”

4/5

Hanneke Sommer

 “Wij zijn voorzien van passend advies en de juiste informatie. We zijn direct en heel vriendelijk van ons probleem afgeholpen en de inspectie was zeer grondig.”