BEL ONS 085 747 0473

Wespen bestrijden

Wespen Bestrijding binnen 24 uur

OFS Services is gespecialiseerd in snelle bestrijding van een wespenplaag. Zo kunnen we in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur ter plaatse zijn, soms kunnen we dezelfde dag al langskomen met onze spoedservice wespen bestrijden. 
Een wespenkolonie brengt grote risico’s met zich mee waardoor een snelle verwijdering van het wespennest van belang is. Wanneer onze bestrijder bij je langskomt kan hij meteen aan de slag. Hij brengt de locatie van het wespennest in kaart waarna deze bestreden wordt. Door de strategische plaatsing van gif zorgen we dat je ook echt van álle wespen afkomt inclusief koningin. Hierdoor komen de wespen niet meer terug en geven we je 100% seizoensgarantie dat het wespennest definitief weg blijft. Wil je ook op deze manier snel en gegarandeerd van je wespen af? Volg dan het stappenplan en wordt in één bezoek van ze verlost!

Wespen zijn niet alleen heel irritant, ze kunnen ons ook steken en vormen een bedreiging voor mensen die allergisch voor ze zijn. Maar hoe herken ik een wespenplaag? Lees hieronder hoe je ze kunt herkennen.

Herkennen van een wespenplaag

Hoe weet ik dat er bij mij een wespennest zit?

Door naar de aanvliegroute van wespen te kijken kun je achterhalen waar het wespennest verborgen zit. Je vindt een wespennest vaak op beschutte plekken zoals op zolder, in een spouwmuur of onder dakranden. Naarmate het einde van de zomer in zicht komt wordt het makkelijker een nest te vinden aangezien er dan veel wespen in het nest leven. Je kunt het nest herkennen aan de papierachtige beigebruine wanden.

Verschil wespen en bijen
Hoewel bijen en wespen veel op elkaar lijken hebben ze ook hun eigen onderscheidende kenmerken. Zo hebben bijen een behaard bovenstuk terwijl een wesp vrijwel kaal is. Bijen kunnen slechts één keer steken en laten hierbij hun angel achter in je huid. Wespen daarentegen laten geen angel achter en kunnen tot wel tien keer steken. Ze kunnen zeer agressief worden, in tegenstelling tot bijen die niet agressief zijn aangelegd. Een wesp heeft een wespentaille en een fel geel met zwarte kleur. Bijen daarentegen zijn minder fel geel gekleurd en beschikken niet over een wespentaille.

Herken je deze signalen?

Dan is de kans groot dat je last hebt van een wespenplaag. Een wespennest zelf bestrijden lijkt een snelle oplossing maar kan erg gevaarlijk zijn. Wanneer wespen zich bedreigd voelen worden ze agressief, wat vervelende gevolgen kan hebben. Beschermende kleding is nodig om de wespen risicoloos te bestrijden. Het is raadzaam de bestrijding over te laten aan een professionele ongediertebestrijder.

Snel van wespen af met OFS Services

Stap 1

Neem contact met ons op

Stap 2

Een bestrijder komt, als het jou uitkomt, snel bij je langs

Stap 3

De bestrijder onderzoekt het probleem en maakt een bestrijdingsplan

Stap 4

Onze bestrijder zorgt ervoor dat je van de wespen afkomt!

Wespen

Leefwijze

Wespen leven vaak met elkaar in groepen op beschutte plekken. In het voorjaar legt de koningin het nest aan. Naarmate het zomer wordt leven er steeds meer wespen in het nest. Een volgroeid nest bestaat uit 5.000-7.000 exemplaren. Ze leven onder andere van nectar, honingdauw en stuifmeel maar ook van vloeibare dranken, etenswaren of andere vliegende insecten. De levensduur is slechts één seizoen waardoor het aanleggen van een wintervoorraad overbodig is.

Wespensteek

Tijdens een steek laat de wesp een kleine hoeveelheid gif achter in de huid. Dit gif zorgt door middel van lokstoffen dat andere wespen ook naar de steekplek aangetrokken worden. De angel blijft in tegenstelling tot het gif niet achter in de huid. Op de steekplek ontstaat in de meeste gevallen een jeukende, rode zwelling. Wanneer de zwelling het ademhalen bemoeilijkt is het raadzaam direct een arts te raadplegen.

Wespenplaag bestrijden

Het wespennest zelf verwijderen lijkt een snelle oplossing, maar kan erg gevaarlijk zijn. Ook het dichtmaken van de uitgang van een wespennest heeft meestal vervelende gevolgen. Zo worden wespen vaak agressief wanneer ze een nieuwe uitgang vinden. Het is daarom aan te raden een wespennest door een professionele ongediertebestrijder te laten bestrijden.

Ervaringen

5/5

Jeroen van de Berg

Kevin kwam aan de deur, zeer vriendelijk en legt alles goed en duidelijk uit. Hij heeft onze wespen bestreden en garantie gegeven. De wespen waren na één afspraak verdwenen.”

4/5

Hilda van den Heuvel

“Het was mogelijk snel een afspraak te maken. Ze kwamen op tijd en hebben een duidelijke uitleg gegeven. Deskundig de wespen bestreden, een 2e bezoek was niet meer nodig.”