BEL ONS 085 747 0473

Mieren bestrijden

Mieren Bestrijding

OFS Services is gespecialiseerd in snelle bestrijding van een mierenplaag. Zo kunnen we in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur ter plaatse zijn, soms kunnen we dezelfde dag al langskomen met onze spoedservice mieren bestrijden. 

Onze bestrijder begint met het lokaliseren van het nest. Wanneer de locatie in kaart is gebracht en het duidelijk is met welke miersoort we te maken hebben worden de mieren bestreden met een professionele gel. Door deze gel en de grondige inspectie is het mogelijk in één bezoek van onze bestrijder van álle mieren af te komen. 

Wil je ook op deze manier snel en efficiënt van je mieren af? Volg dan het stappenplan en wordt in vier stappen van ze verlost!

Hoewel er veel huis-tuin-en-keuken middelen bestaan ter bestrijding van mieren helpt een professionele bestrijding je écht van je mierenprobleem af. Het lijken onschuldige beestjes maar ze kunnen ziektekiemen verspreiden en vormen zo een gevaar voor je gezondheid. Maar hoe weet je of je te maken hebt met een mierenplaag? Lees hieronder hoe je ze kunt herkennen.       

Herkennen van een Mierennest

Wanneer je last hebt van een mierenplaag zie je vaak lange rijen mieren achter elkaar in een spoor lopen. Mieren laten een stofje achter op ontdekte voedselplaatsen zodat andere mieren deze plek ook kunnen vinden.

Mierennest
Een mierennest vind je vooral in zandgrond tussen en onder tuin- of stoeptegels. Je herkent ze aan kleine zandhoopjes met gaatjes die boven de grond uitkomen. Het nest groeit sneller naarmate het warmer wordt, je komt ze dan ook vooral in het voorjaar en de zomer tegen. In deze periode bestaat een mierennest al snel uit duizend tot honderd duizenden mieren.

Herken je deze signalen?

Dan is de kans groot dat je last hebt van een mierenplaag. Mieren bestrijden is een complexe klus, een mierennest zelf bestrijden is daarom meestal niet succesvol. De vrij verkrijgbare bestrijdingsmiddelen bereiken nooit het volledige nest waardoor er altijd mieren overleven en de overlast snel terugkomt. Het is raadzaam de bestrijding over te laten aan een professionele ongediertebestrijder.

Snel van mieren af met OFS Services

Stap 1

Neem contact met ons op

Stap 2

Een bestrijder komt, als het jou uitkomt, snel bij je langs

Stap 3

De bestrijder onderzoekt het probleem en maakt een bestrijdingsplan

Stap 4

Onze bestrijder zorgt ervoor dat je van de mieren afkomt!

Mieren

Leefwijze

Mieren zijn sociale beestjes en leven in koloniën. Deze bestaan uit koninginnen, werksters, mannetjes en eventueel jonge koninginnen. De koningin zorgt voor de eitjes terwijl de rest van de mieren voedsel zoekt en het nest verdedigd. Deze verdediging is nodig aangezien mieren veel natuurlijke vijanden hebben. Naast natuurlijke vijanden vechten mieren ook tegen andere mierenkoloniën. De verslagen kolonie wordt opgenomen in de andere en zal als slaaf dienen. Mieren zijn alleseters, ze houden van zoetigheden maar eten ook fruit, vlees, insecten en andere mieren.

Voorkomen van een mierenplaag

Om te voorkomen dat er een mierenplaag in je huis komt is het belangrijk gemorste vloeistoffen en kruimels direct op te ruimen. Maak je keuken regelmatig schoon en laat de afwas niet op zich wachten. Wanneer er onverhoopt toch een plaag in je huis of tuin terechtkomt kun je deze het beste door een specialist laten verwijderen.

Ervaringen

5/5

Saskia de Bruin

“Zeer deskundige afhandeling, advies en 100% tevreden over het eindresultaat. OFS Services is een topbedrijf met echte en goudeerlijke vakmannen. Ga zo door want dit kom je tegenwoordig nog maar weinig tegen!”

4/5

Harmen de Jonge

Nog dezelfde ochtend stond Mike van OFS Services klaar voor een inspectie in en om het huis. Het was niet alleen gemakkelijk communiceren, maar ook de aanpak was professioneel. Gaf meteen opluchting!