BEL ONS 085 747 0473

Houtworm bestrijden

Houtworm Bestrijding

OFS Services is gespecialiseerd in snelle houtwormbestrijding. Zo kunnen we in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur ter plaatse zijn, soms kunnen we dezelfde dag al langskomen met onze spoedservice voor houtworm bestrijden.

De houtwormbestrijder brengt in kaart waar de houtwormen zich genesteld hebben.

In tegenstelling tot andere ongediertebestrijdingsbedrijven zorgt deze grondige aanpak ervoor dat in vrijwel alle gevallen één bestrijding voldoende is. Je bent hierdoor goedkoper en sneller van je houtworm probleem af.

Wil je ook op deze manier snel en efficiënt van houtwormen af? Volg dan het stappenplan en kom in vier stappen van ze af!

Gaten of beschadiging aan je houten meubels en constructies door houtwormen? Niets is zo irritant als de houtworm die je hout aan tast wat leidt tot structurele schade en verzwakking van het hout. Maar hoe weet je zeker dat je te maken hebt met houtwormen? Lees hieronder hoe je de houtworm kan herkennen.

Hoe herken ik houtwormen?

Houtwormen kunnen aanzienlijke schade aanrichten. Het is belangrijk om te weten hoe je een houtwormaantasting kunt herkennen, zodat je tijdig actie kunt ondernemen. Om vast te stellen of je last hebt van houtworm, kun je de volgende signalen nagaan om te zien of je deze herkent en zo je houten eigendommen te beschermen.

Een van de meest opvallende tekenen van een houtwormaantasting zijn kleine, ronde uitvliegopeningen in het hout. Deze gaatjes, meestal 1-2 mm in diameter, zijn de uitgangen die de houtwormen maken wanneer ze het hout verlaten als volwassen kevers.

Rondom de uitvliegopeningen kun je vaak houtstof of boormeel aantreffen. Dit is een fijn, poederachtig materiaal dat ontstaat wanneer de houtwormen door het hout boren.

Een houtwormaantasting kan leiden tot een verzwakte of verbrokkelde houtstructuur. Als je merkt dat het hout gemakkelijk afbreekt of afbrokkelt, kan dit wijzen op de aanwezigheid van houtwormen.

Houtwormen kunnen het hout verkleuren door de aanwezigheid van schimmels en bacteriën. Let op ongewone verkleuringen of veranderingen in het houtoppervlak.

Herken je deze signalen?

Heb je tekenen van houtwormaantasting opgemerkt? Schakel onze betrouwbare ongediertebestrijding in voor een snelle en effectieve oplossing. Wij helpen je bij het identificeren, bestrijden en voorkomen van houtwormaantastingen. Onze deskundige inspecteurs voeren een grondige inspectie uit en bepalen de meest geschikte behandeling. Bescherm je houten eigendommen en verleng hun levensduur met onze professionele hulp. Neem vandaag nog contact met ons op.

Snel van houtwormen af met OFS Services

Stap 1

Neem contact met ons op

Stap 2

Een bestrijder komt, als het jou uitkomt, snel bij je langs

Stap 3

De bestrijder onderzoekt het probleem en maakt een bestrijdingsplan

Stap 4

Onze bestrijder zorgt ervoor dat je van houtwormen afkomt!

Houtwormen

Leefwijze

Houtwormen zijn larven van verschillende soorten kevers die in hout leven. Ze voeden zich met houtvezels en graven gangen, wat schade veroorzaakt. Houtwormlarven ontwikkelen zich enkele jaren in hout alvorens te verpoppen en als volwassen kevers uit te vliegen.

Voortplanting

Volwassen houtwormkevers leggen eitjes in spleten en kieren van hout. Uit deze eitjes komen larven die zich in het hout boren. Na enkele jaren verpoppen de larven en komen als volwassen kevers naar buiten, waarna de cyclus opnieuw begint.

Ervaringen

5/5

Jeroen van Gool

“We zijn echt super goed, vakkundig en snel geholpen door Mike. Prijs/kwaliteit is ook super. We bevelen OFS Services daarom ook echt bij iedereen aan!”

4/5

Hanneke Sommer

 “Wij zijn voorzien van passend advies en de juiste informatie. We zijn direct en heel vriendelijk van ons probleem afgeholpen en de inspectie was zeer grondig.”