BEL ONS 085 747 0473
Een aantal vliegen op een witte ondergrond.

Wat te doen tegen vliegen?

Niks is vervelender dan last hebben van vliegen. Ze zijn namelijk niet alleen bloed irritant, maar ze kunnen ook nog eens je lekkere eten bevuilen. En wie wil dat nou? Het belangrijkste is om in ieder geval niet lang te wachten en direct in te grijpen. Verjaag ze bijvoorbeeld met sterke geuren of gebruik ouderwets de vliegenmepper. In dit artikel vind je alle tips om het verjagen van deze insecten makkelijker te maken.

Houd alles schoon

·        Houd je huis schoon en opgeruimd: Vliegen worden aangetrokken door vuil en rommel. Zorg ervoor dat de keuken en andere ruimtes waar eten  wordt bereid schoon en opgeruimd zijn. Verwijder etensresten en vuil onmiddellijk.

·        Zet geen eten of drinken buiten: Verder kunnen ze zich aangetrokken voelen tot het eten en drinken dat je buiten zet. Zet eten en drinken altijd weg   in afgesloten containers.

·        Was je handen regelmatig: Ook kunnen ze bacteriën overbrengen van oppervlakken naar je handen. Was je handen regelmatig met water en zeep   om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Hoe houd je vliegen buiten?

Vliegen kunnen door kleine gaten en kieren naar binnen kruipen. Controleer je huis op gaten en kieren en voer deze indien nodig af. Let vooral op:

 • Gaten en kieren rond ramen
 • Deuren
 • Afvoeren

Gebruik vliegenvallen

Vliegenvallen zijn een effectieve manier om de insecten te vangen. Er zijn verschillende soorten vallen verkrijgbaar, dus je kunt er een kiezen die bij jou past. Deze zijn meestal gemaakt van papier of plastic en bevatten een aantrekkelijk lokaas. De vliegen worden dan aangetrokken door het lokaas en komen vast te zitten in de val.

 •       Gebruik een vliegenmepper: Dit is een effectieve manier om     vliegen te doden. Zorg ervoor dat je hem goed schoonmaakt na   gebruik.

·      Gebruik een vliegenvanger: Dit is een apparaat dat vliegen lokt en doodt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

·      Gebruik een vliegenlamp: Dit is een apparaat dat vliegen aantrekt met licht en ze vervolgens doodt met een elektrische schok. Deze lampen zijn een effectieve manier om de beesten te bestrijden in grote ruimtes.

Gebruik vliegenspray

Vliegenspray is een snelle manier om vliegen te doden. Maar let op! De spray kan giftig zijn voor mensen en dieren, dus gebruik het voorzichtig. Lees de instructies goed door voor het gebruik:

1.      Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig door.

2.      Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is.

3.      Houd de spuitbus op minimaal 1 meter afstand van je gezicht.

4.      Spuit de vliegenspray 1 seconde per hoek van de kamer.

5.      Vermijd het contact van vliegenspray met je huid, ogen en kleding.

6.      Als je de spray in je ogen krijgt, spoel dan je ogen onmiddellijk met water.

7.      Als het contact maakt met je huid, was dan de aangedane plek met zeep en water.

Verjaag vliegen met kruidige geuren

Vliegen hebben een hekel aan sterke geuren, vooral kruidige geuren. Hier zijn een paar tips om ze te verjagen met kruidige geuren:

 • Plaats gedroogde kruiden in bakjes of zakjes: Kruiden zoals lavendel, basilicum, knoflook, kruidnagel en citroenmelisse kunnen vliegen afstoten. Plaats gedroogde kruiden in bakjes of zakjes op plaatsen waar ze vaak voorkomen, zoals in de keuken, bij de deur en het raam.
 • Gebruik etherische oliën: Etherische oliën van kruiden zoals lavendel, citroen, pepermunt en rozemarijn kunnen ook afstotend zijn. Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een waterspray of verdun het met water in een diffuser.
 • Maak een vliegenverjager. Er zijn veel recepten voor vliegenverjagers die kruidige geuren bevatten. Een eenvoudig recept is om een paar druppels etherische olie toe te voegen aan een bakje water. Plaats het bakje dan ergens waar vliegen vaak voorkomen.

     Hier zijn een paar specifieke voorbeelden van kruiden die vliegen                 kunnen afstoten:

 • Lavendel: Lavendel is een van de meest effectieve kruiden. De geur van lavendel is onaangenaam voor de insecten en heeft ook een antibacteriële werking.
 • Kruidnagel: Kruidnagel is een ander effectief kruid. De geur van kruidnagel is sterk en kan ze afstoten.
 • Citroen: Citroen is een fris en citrusachtige aroma die vliegen niet lekker vinden.
 • Pepermunt: Pepermunt is ook een sterke en kruidige geur die vliegjes kan afstoten.

Door kruidige geuren te gebruiken, kun je de overlast dus verminderen en ook nog je huis een lekkere geur geven.

Als u na deze tips toch nog steeds last heeft van vliegen, kan het de moeite waard zijn om professionele ongediertebestrijders in te schakelen. Wij hebben de tools en kennis om snel en effectief met het probleem om te gaan. Neem contact op met OFS Services en wij komen graag bij je langs om het probleem op te lossen.

Bel 085 019 1819